دکتر شهزاد شریف زاده / زایمان و بارداری / مزایا و معایب زایمان در آب: آیا زایمان در آب برای شما مناسب می‌باشد؟
مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه

مزایا و معایب زایمان در آب: آیا زایمان در آب برای شما مناسب می‌باشد؟

زایمان در آب چیست؟

امروزه روش های مختلفی برای انجام زایمان وجود دارد. بسته به ترجیحات شما و همچنین در نظر گرفتن سلامت خود و نوزادتان، ممکن است زایمان را در بیمارستان، مراکز زایمان و یا در خانه انجام دهید. جدا از موقعیت مکانی و شرایط، زنان بیشتر زایمان در آب را برای به دنیا آوردن فرزندشان انتخاب می کنند.

در طول زایمان در آب، معمولاً شما در یک وان ثابت یا یک استخر بادی پر از آب گرم قرار می‌گیرید و نوزاد خود را در آب به دنیا می آورید. ما در این مقاله قصد داریم هر آنچه که شما نیاز دارید قبل از انجام زایمان در آب بدانید، را در اختیارتان بگذاریم. پس برای اطلاعات بیشتر در مورد مزایا، خطرات و عوارض زایمان در آب، ادامه مطلب را بخوانید و همراه ما باشید.

مزایای زایمان در آب چیست؟

در چند دهه اخیر این نوع زایمان محبوبیت بیشتری پیدا کرده است. یک کالج آمریکایی متخصصان زنان و زایمان فواید خاصی یافتند که این نوع زایمان را برای افراد ایده‌آل می‌کند، اما همچنین آنها به دنیا آوردن بچه در آب را بیش از مرحله اول زایمان توصیه نمی کنند، یعنی فقط مرحله اولیه زایمان در آب انجام شود و برای ادامه روند باید مادر را از آب خارج کنند زیرا منجر به گشاد شدن کامل دهانه رحم می شود. آنها همچنین تحویل بچه در آب را توصیه نمی کنند.

به گفته ACOG، به دنیا آوردن بچه در آب در مرحله اول زایمان می‌تواند کمک کند که مدت زایمان کوتاه شود. زایمان در آب همچنین می‌تواند باعث شود دردهای ستون فقرات شما کاهش یابد.

با توجه به مطالعات کم یک منبع معتبر، زنانی که در آب زایمان می کنند نسبت به کسانی که بر روی تخت بیمارستان زایمان می‌کنند، استرس کمتری در طی زایمان دارند.

زنانی که در آب بچه را به دنیا می‌آورند، رضایت بیشتری از زایمان دارند نسبت به کسانی که سزارین و یا طبیعی بچه‌اشان را به دنیا می‌آورند.

خطرات به دنیا آوردن بچه در آب چیست؟

به طور کلی زنانی که بین 37 هفته تا 41 هفته و 6 روز حاملگی خود هستند، این نوع زایمان را می‌توانند انجام دهند. البته موارد دیگری هم وجود دارد که برای انجام این نوع زایمان باید در نظر گرفته شود، از جمله بارداری های قبلی، وضعیت نوزاد در شکم مادر.

به دنبا آوردن بچه در آب برای زنانی که باید زایمان زودرس داشته باشند یا دو یا چند سزارین قبلی انجام داده اند توصیه نمی‌شود.

علاوه بر این، در صورت داشتن هر یک از عوارض یا علائم زیر، زایمان در آب به مادران توصیه نمی شود:

  • عفونت خون یا پوست در مادر
  • تب 38 درجه سانتیگراد یا بالاتر
  • خونریزی بیش از حد در واژن
  • مشکل در ردیابی ضربان قلب بچه
  • سابقه دیستوشی شانه بچه
  • مادر بیش از یک بچه در شکم داشته باشد به اصطلاح چند قلو باردار باشذ

نوزادانی که در آب متولد می شوند ممکن است دچار عفونت یا بیماری های دیگر شوند، البته این مورد بسیار نادر می‌باشد. به عنوان مثال، بیماری لژیونرها در اثر استنشاق قطرات آبی که حاوی باکتری لژیونلا هستند در بچه تازه به دنیا آمده ایجاد می شود. این یک بیماری شدید و گاهی کشنده است که باعث تب، سرفه، و ذات الریه و سایر مسائل دیگر می شود.

سایر خطرات زایمان در آب عبارت‌اند از:

  • مشکل در تنظیم دمای بدن کودک
  • احتمال آسیب دیدن بند ناف
  • ناراحتی تنفسی برای نوزاد
  • خفگی و تشنج نوزاد

آیا به دنیا آوردن بچه در آب برای شخصی که چند قلو باردار است بی خطر می‌باشد؟

اگر فرزند بزرگتری دارید که دوقلو یا چند‌قلو بوده، نمی‌توان به قطع گفت که کاندیدای خوبی برای این نوع زایمان هستید یا خیر. ولی به قطع می‌توان گفت که اگر در حال حاظر چند قلو باردار هستید، این نوع زایمان برایتان مناسب نخواهد بود. معمولا افرادی که چند‌قلو باردار هستند مجبور می‌باشند که زایمان زودرس انجام دهند، به همین دلیل این نوع زایمان برای این افراد توصیه نمی‌شود.

در طول زایمان چه اتفاقی می‌افتد؟

در حالی که شما در وان هستید، ممکن است با نزدیک‌تر شدن به زمان بیرون آمدن بچه، رنگ‌ها و بافت‌هایی از بدنتان را مشاهده کنید. دیدن این موارد به احتمال زیاد طبیعی هستند و احتمالا مخاط، خون شما و مدفوع است. پزشک ماما یا پرستار شما آنها را با تور تمیز می کنند. پس هیچ جای نگرانی نیس.

هزینه این نوع زایمان چقدر است؟

هزینه به دنیا آوردن بچه در آب در بیمارستان ممکن است به اندازه به دنیا آوردن بچه به روش طبیعی باشد. در بسیاری از موارد، بیشتر یا بخشی از زایمان در بیمارستان تحت پوشش بیمه درمانی شما قرار می گیرد. اگرچه هزینه ها بسته به مکان و امکانات متفاوت است.

بهترين جراح زيبايي واژن در اصفهان

دکتر شهزاد شریف زاده

فارغ التحصیل پزشکی عمومی دانشگاه نجف آباد سال۱۳۸۲
فارغ التحصیل تخصص زنان ‌زایمان از دانشگاه جندی شاپور اهواز

برچسب ها:

مقالات مرتبط

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده + سیزده =

تماس با پزشک