احتمالا شنیدهاید که نباید به کودکان زیر یک سال عسل داد که بخورند. این درست است: کارشناسان توصیه می کنند از دادن عسل به نوزادان خودداری کنید زیرا می تواند حامل باکتری باشد که مخصوصا برای نوزادان خطرناک است.
پس طبیعی است که برایتان سوالی پیش آید در ارتباط با این که آیا می توانید در دوران بارداری عسل بخورید یا خیر؟ خوشبختانه، این خوراکی شیرین و چسبناک برای مادر و نوزاد متولد نشده او بی خطر است. در مورد اینکه چرا باید در زمان بارداری عسل بخورید، اما پس از تولد نوزاد خود نباید به نوزاد عسل دهید، در ادامه اطلاعات کافی داده شده است.
خوردن عسل در دوران بارداری
از زمان های قدیم، عسل به عنوان یک غذای خوشمزه و درمان خانگی برای برخی از بیماری ها مورد استفاده قرار گرفته است. قبل، در طول و بعد از بارداری، ممکن است طعم این شیرین کننده طبیعی را بچشید، چه با قاشق چای خوری یا روی نان تست بریزید.
گاهی اوقات عسل حاوی اسپورهای باکتریایی به نام کلستریدیوم بوتولینوم است و دلیل اینکه برخی افراد ایمنی را زیر سوال میبرند همین است. این باکتری ممکن است به سرعت در روده شما رشد کند و نوروتوکسین هایی تولید کند که منجر به بوتولیسم می شود، یک بیماری نادر اما جدی که می تواند باعث ضعف و فلج در بازوها، پاها، ناحیه شکم و سیستم تنفسی شود.
بیشتر بخوانید: آیا تزریق واکسن آنفولانزا در بارداری خطر دارد؟
با این حال، این خطر برای اکثر کودکان و بزرگسالان نگران کننده نیست. بزرگسالان سالم از جمله زنان باردار و کودکانی که بالای یک سال هستند، به دلیل این که سیستم ایمنی آنها در برابر هر گونه باکتری که ممکن است حاوی عسل باشد محافظت میکند؛ میتوانند با خیال راحت عسل مصرف کنند. هر بارداری متفاوت است. اگر در مورد خوردن عسل در دوران بارداری سوالی دارید، حتماً با یک متخصص زنان و زایمان در مورد شرایط خود مشورت کنید.
آیا خوردن عسل در دوران بارداری برای نوزاد بی خطر است؟
همینطورعسل برای نوزادی که در شکم است و هنوز به دنیا نیامده است، بی خطر میباشد.
حتی در موارد جداگانه ای که افراد باردار به بوتولیسم مبتلا شده اند، محققان نتوانستند هیچ گونه مدرکی پیدا کنند که ثابت کند و یا مبنی بر این باشد که نوزادان آنها با این بیماری متولد شده اند.
برای اینکه چیزی در سیستم شما به جنین شما آسیب برساند، باید از جفت وارد شود. سم بوتولینوم وزن مولکولی بالایی دارد که باعث میشود نتواند از جفت شما عبور کند و به نوزادتان برسد. به این معنی که حتی اگر عسل حاوی هاگهای بوتولیسم بخورید، کودک شما باید محافظت شود.
با این حال، هنگامی که کودک شما متولد می شود، حداقل برای مدتی در برابر آن باکتری آسیب پذیر می شود.
عسل به دلیل سیستم ایمنی توسعه نیافته برای نوزادان یک نگرانی است، آنها قادر به مبارزه با هاگ های بوتولیسم که گاهی در عسل وجود دارند، نیستند.
سالانه حدود 110 مورد بوتولیسم در ایالات متحده گزارش می شود و حدود 70 درصد از مبتلایان را نوزادان تازه متولد شده تشکیل می دهند.
فواید خوردن عسل در دوران بارداری
به طور کلی، عسل را به عنوان یک منبع غذایی غنی از ویتامین یا مواد معدنی در نظر گرفته نمیگیرند. اما هنوز تصور می شود که برخی از مزایای سلامتی را به همراه دارد.
برخی تصورات در برخی افراد ایجاد شده است که استفاده از عسل قبل از بارداری میتواند در بهبود توانایی برای باردار شدن تاثیر گذار باشد.
برخی مطالعات نشان دادهاند که خوردن عسل ممکن است به آسم کمک کند، اما تنها زمانی که با سیاهدانه سیاه یا دانههای کرفس ترکیب شود. عسل به تنهایی نمیتواند یک درمان موثر آسم در انسان باشد.
عسل، به ویژه انواع تیره، حاوی آنتی اکسیدان هایی است که ممکن است با مبارزه با مولکول های موجود در بدن که به سلول های سالم آسیب می رسانند، سلامتی را تقویت کنند.
ملاحظات امنیتی
تقریباً همیشه، در دوران بارداری میتوانید با خیال راحت عسل بخورید. در ادامه نکاتی وجود دارد که بهتر است آن ها را رعایت کنید.
اگر ناهنجاری های گوارشی دارید، وقت مشاوره بگیرید و با پزشک خود صحبت کنید
افرادی که جراحی روده یا معده انجام دادهاند یا به بیماری کرون مبتلا هستند، ممکن است پردازش باکتریهای روزمره در مجرای رودهشان سختتر باشد. از آنجایی که عسل ممکن است حاوی هاگهای باکتری باشد، در صورت داشتن این شرایط، مهم است که از پزشک خود در مورد مصرف عسل خود سوال کنید.
اگر آنتی بیوتیک های سنگین مصرف می کنید، مصرف را محدود کنید
آنتی بیوتیک های سنگین می توانند حشرات “خوب” روده شما را که به طور معمول با اسپورهای باکتریایی مبارزه می کنند، از بین ببرند.
بیشتر بخوانید: تعیین جنسیت در دوران بارداری
دیابت بارداری مانعی برای استفاده نکردن از عسل نیست
در بارداریهایی که با دیابت حاملگی عارضه دارند، بهتر است شیرینکنندههای اضافه شده از جمله عسل را به حداقل برسانید، زیرا ممکن است سطح گلوکز خون شما را بالا ببرد. با این حال، گهگاهی بیماران بهتر است عسل را به جای قند و شکر مصرف کنند. از آنجایی که عسل شاخص گلیسمی کمی پایینتر و ویتامینها و خواص آنتیاکسیدانی اضافی دارد پس به عنوان یک شیرینکننده گزینه بهتری میباشد.
اگر با شیر مصرف کنیم مشکلی نداره؟ ممنوعیت مقداری در خوردن عسل نداریم؟
سلام به مقاله مراجعه کنید به طور کامل توضیح داده شده