مدت زمان مطالعه ۹ دقیقه

خونریزی های یائسگی

یکی از ویژگی هایی که در طبیعت هر نوع جنس مونث وجود دارد، گذراندن سیکل قاعدگی و عادت های ماهیانه می باشد، این سیکل در خانم ها به طور منظم که از سن بلوغ شروع شده و در دوران یائسگی پایان می یابد، یائسگی به دوره ای گفته می شود که به دوران قاعدگی خانم ها برای همیشه پایان می دهد. در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا درباره خونریزی های یائسگی اطلاعت جامعی به دست آورید…

خونریزی های یائسگی

دوران یائسگی چیست؟

پایان دوران قاعدگی هر خانمی درسنین 40 سال به بالا خبر از رسیدن دوران یائسگی خانم ها می دهد، به عبارتی می توان گفت یائسگی شروه یک دوه و یک فرایند بیولوژیکی طبیعی در بدن هر خانم است؛این دوره در بازه سنی 40تا 50 سال در خانم ها اتفاق می افتد و علاوه بر متوقف نموده همیشگی دوره قاعدگی، تغییرات هورمونی دیگری را نیز با خود به همراه دارد. در دوران یائسگی نیز مانند دوره های دیگر زندگی، هر خانمی باید به بهترین متخصص زنان و زایمان در اصفهان مراجعه نموده تا تحت بررسی و معاینه قرار گیرد.

علائم یائسگی

  • نوسانات و نامنظمی هایی  در دوران قاعدگی
  •  خشکی واژن
  • عرق کردن و گرگرفتگی
  •  احساس سرما ولرز
  • اختلال در خواب
  •  تعییرات در رفتار و خلق و خو
  •  کاهش متابولیسم بدن
  •  خشک شدن پوست
  •  خشکی واژن
  • بی اختیاری ادرار
  • افزایش وزن
  • کاهش حجم سینه
  • افزایش وزن
  •  خشکی پوست

علت بروز یائسگی

کاهش یافتن هورمون های تولید مثل و ناتوانی تخمدان از جمله مواردی هستند که یائسگی از آنها نشات می گیرد، چرا که از دوران 30 سالگی به بعد میزان تولید هورمون های استروژن و پروژسترون کاهش می یابد، از این رو هومون های قاعدگی نیز بهم ریخته و  درصد باروری کاهش می یابد، به مرور میزان تولید این هورمون ها کاهش یافته تا جایی که در سنین 40 و50 سالگی توقف یابدو به بارداری و قاعدگی خانم خاتمه دهد.همچنین در اواخر دهه سوم وچهارمزندگی هر خانم تخمدان های ضعیف شده و تولید هورمون های تولید مثل در آنهاکاهش یافته تا جایی که دیگر قادر به تولید این هورمونها نیست. لازم است اضافه گردد از جمله مواردی که در یائسه شدن خانم تاثیر می گذارند می توان به مواردی چون هیستروکتومی  شیمی درمانی و پرتو درمانی اشاره نمود.

عوارض ناشی از دوران یائسگی

یکی از مزایای دوران یائسگی رهایی از دوران درد و خونریزی های دوران قاعدگی می باشد، اما در مقابل عوارض و مشکلات خود را نیز با آمدن خود به همراه خواهد آورد که عبارتند از:

   بیماری قلبی عروقی

کاهش میزان استروژن در بدن خانم ها علاوه بر کاهش هورمون های باروری  در کاهش فشار و کلسترول خون تاثیر می گذارد از این رو خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را افزایش می دهد که در صورت عدم مراقبت لازم وعدم رعایت رژیم صحیح حتی ممکن است منجر به سکته و حتی مرگ فرد گردد.

خشکی واژن

از آنجایی که تغییرات هورمونی بیشترین تاثیر خود را در واژن و دستگاه تناسلی می گذارد، پس باید گفت یکی دیگر از مشکلاتی خانم ها در دوران یائسگی با آن دست و پنچه نرم می کنند از دست دادن میزان مرتجع بودن و خشکی واژن می باشد که این موضوع در عملکرد جنسی اختلالات و مشکلاتی ایجاد می کند.

بی اختیاری ادرار

تغییرات هورمونی و یائسگی در مجرای ادرای و  واژن نیز تاثیرات منفی میگذارد، بنابراین خاصیت ارتجاعی این ناحیه به مرور کاسته شده و واژن و مجرای ادراری خشک می گردد، از این رو فرد دچار بی اختیاری های ادراری و عفونت های ادراری شده و ممکن است با یک عطسه و یرفه کنترل خود را در نگاه داشتن ادرار و حتی مدفوع خود از دست دهد. دکتر شهزاد شریف زاده متخصص زنان وزایمان و جراح زیبایی در اصفهان به خانم ها توصیه می کند برای تقویت عضله های لگن ورزش کگل را در برنامه های روزمره زندگی خود بگنجانند تا دوران بارداری، زایمان و یائسگی آسان تری را تجربه نمایند.

پوکی استخوان

پوکی استخوان یکی دیگر از عوارضی است که دوران یائسگی همراه با خود به ارمغان می اورد، لذا خانم هایی که دوران یائسگی را تجربه کردند بیشتر از سایرین در معرض خطر شکستگی ستون فقرات، کمرو دست و پا قرار می گیرند.

چاقی و افزایش وزن

در نهایت اضافه وزن یکی دیگر از مشکلاتی است که یائسگی با خود به همراه دارد، از آنجایی که  یائسگی منجر به کند شدن متابولیسم در بدن می گردد لازم است خانم ها برای حفظ وزن خود و عدم اضافه وزن حتما برنامه های ورزشی را در برنامه روزانه خود بگنجانند.

خونریزی های یائسگی

اکثر زنانی که خونریزی پس از یائسگی را تجربه می کنند به طور قابل درک نگران هستند. بالاخره فکر می کردند که خون ریزی آن ها تمام شده است. (اگر 1 سال از آخرین قاعدگی شما گذشته باشد، یائسگی به طور رسمی تایید می شود.)

خونریزی پس از یائسگی می تواند از لکه های خفیف که به رنگ خاکستری مایل به صورتی یا قهوه ای است تا یک جریان شدید مانند یک دوره معمولی متغیر باشد. در بیشتر مواقع خونریزی با درد همراه نیست. بدون توجه به علائم دقیق شما، اگر این اتفاق برای شما افتاد، باید فوراً با پزشک متخصص زنان خود تماس بگیرید.

هر ارزیابی باید با یک مکالمه دقیق، چه به صورت حضوری یا از طریق بهداشت از راه دور (تماس تلفنی یا چت تصویری) شروع شود. پزشک شما باید سوالاتی از قبیل:

چه زمانی یائسه شدید؟ هرچه بیشتر باشد، دلیل نگرانی بیشتر است و ممکن است نیاز به انجام آزمایش بیشتری داشته باشید.

آیا داروی جدیدی مصرف می کنید؟ برخی از داروها، مانند رقیق کننده های خون و برخی از داروهای سلامت روان، می توانند خونریزی واژینال را به عنوان یک عارضه جانبی داشته باشند.

چه اتفاقی برای سلامتی شما می افتد؟ سایر شرایط پزشکی می تواند مرتبط باشد.

معاینه لگن معمولاً زمانی لازم است که در مورد خونریزی غیرقابل توضیح واژینال صحبت می کنیم. در طول معاینه، پزشک شما ممکن است واژن و دهانه رحم شما را بررسی کند.

مراحل بعدی به سن شما، مدت زمانی که از یائسگی شما گذشته است و میزان خونریزی شما بستگی دارد. پزشک متخصص زنان ممکن است سونوگرافی لگن را برای بررسی دقیق تر رحم یا بیوپسی برای گرفتن نمونه بافت از پوشش داخلی رحم پیشنهاد دهد. حتی ممکن است به هر دو نیاز داشته باشید.

برخی موارد نیاز به روش پیچیده تری به نام هیستروسکوپی تشخیصی با اتساع و کورتاژ (D&C) دارند. در این روش، پزشک شما یک دوربین را در واژن، از طریق دهانه رحم و داخل رحم شما قرار می دهد. سلول ها از پوشش داخلی رحم شما برداشته می شوند. این نمونه بافت برای آزمایش به آزمایشگاه فرستاده می شود.

علت خونریزی های دوران یائسگی چیست؟

یکی از دلایل خونریزی پس از یائسگی می تواند نازک شدن بافت واژن و فرج شما باشد. این می تواند در دوران یائسگی به دلیل تغییرات هورمونی اتفاق بیفتد. اگر خونریزی بعد از رابطه جنسی را تجربه کردید، ممکن است ناشی از اصطکاک روی پوست نازکتر و حساس‌تر باشد، اما پزشک شما هنوز هم برای اطمینان باید یک ارزیابی کامل انجام دهد.

کرم موضعی استروژن اغلب این نوع خونریزی پس از یائسگی را برطرف می کند. استفاده از روغن در حین مقاربت نیز می تواند کمک کننده باشد. اگر پوشش رحم شما بسیار نازک است، متخصص زنان ممکن است هورمون درمانی را در نظر بگیرد.

خونریزی بعد از یائسگی طبیعی نیست، بنابراین آن را جدی بگیرید. مستقیماً به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید.

پولیپ ها همچنین می توانند باعث خونریزی واژن شوند. اگر پزشک شما این توده های خوش خیم (غیر سرطانی) را در رحم یا دهانه رحم شما کشف کند، ممکن است برای برداشتن آنها به جراحی نیاز داشته باشید.

احتمال دیگر: ممکن است خونریزی داشته باشید زیرا پوشش داخلی رحم شما بیش از حد ضخیم شده است. در برخی موارد، سلول های پوشش می توانند غیرطبیعی شده و منجر به سرطان شوند.

سرطان جدی ترین و در عین حال کم احتمال ترین علت خونریزی پس از یائسگی است. اگر آزمایش سلول های سرطانی یا تغییرات سلولی را پیدا کرد که می تواند منجر به سرطان شود، متخصص زنان باید شما را به متخصصی به نام انکولوژیست زنان ارجاع دهد.

حتی اگر سرطان نباشد، ممکن است در آینده به سونوگرافی نیاز داشته باشید تا همه چیز را زیر نظر داشته باشید. اگر متوجه شدید که خونریزی یا آزمایش‌های بعدی بسیار آزاردهنده هستند و سایر درمان‌ها جواب نداده‌اند، با پزشک متخصص زنان خود صحبت کنید. در برخی موارد، می توانید هیسترکتومی را برای برداشتن رحم در نظر بگیرید. شما و پزشکتان می توانید درباره آنچه که ممکن است برای شما مناسب باشد صحبت کنید.

ممکن است خانم ها در دوران یائسگی خود شاهد خونریزی های غیر طبیعی گردند که بسیار نگرانشان کنند،عواملی که منجر به خونریزی در این دوران می گردد به شرح ذیل می باشد:

خشکی واژن

خشکی واژن یا آتروفی اندومتر، که باعث نازک شدن دیواره های این ناحیه می شوند یکی ازعلل اصلی در خونریزی های دوران یائسگی می باشد.

پولیپ های رحمی

پولیپ های رحمی بافت هایی هستند که بطور غیر طبیعی در داخل رحم و دهانه رحم رشد کرده در حین برقراری رابطه جنسی خونریزی می کنند.

هیپرپلازی اندومتر و سرطان رحم

زخیم شدن آندومترها در داخل رحم یکی دیگر از علت های خونریزی های پس از یائسگی می باشد، که اغلب یه علت استفاده طولانی مدت از داروهای استروژن رخ می دهد، عدم درمان به موقع این بیماری منجر به سرطان رحم می گردد.

سایرعللی که منجر به خونریزی در یائسگی می گردد:

  •   اختلالات تیروئیدی
  •  خونریزی دستگاه ادراری
  •  نازک شدن بافت واژن( آرتروفی واژن)
  • عفونت لایه پوششی رحم(آندومتریت)
  • اختلالات انعقادی خون

صحبت های دکتر شهزاد شریف زاده در رابطه با خونریزی های بعد از یائسگی

کلام آخر…

خونریزی های دوران یائسگی اگر به موقع مورد رسیدگی و توجه قرار گیرد قابل درمان است حتی تشخیص زود هنگام سرطان های رحمی نیز که منجر با خونریزی های رحمی در این دوران خود را نشان می دهند را می توان تحت درمان قرار داد،نتیجه درمان نیز بستگی به میزان پیشرفت بیماری دارد.

در ادامه لازم است اضافه گردد که دکتر شهزاد شریف زاده متخصص زنان، زایمان و جراح زیبایی زنان در اصفهان  دارای تجربه کاری بالا و بهره گیری از جدید ترین متد های زیبایی اقدام به جراحی زیبایی زنان می نماید.

بهترين جراح زيبايي واژن در اصفهان

دکتر شهزاد شریف زاده

فارغ التحصیل پزشکی عمومی دانشگاه نجف آباد سال۱۳۸۲
فارغ التحصیل تخصص زنان ‌زایمان از دانشگاه جندی شاپور اهواز

مقالات مرتبط

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

4 Comments
  1. خیلی عالی بود جواب همه سوالامو گرفتم ممنون

    Reply
    • سلام سپاس از توجه شما

      Reply
  2. چه جالب تا الان فک می کردم بخوای یائسه شی دیگه خونریزی نداری کلا

    Reply
    • بله به دلایل مختلف در دوران یائسگی هم ممکن هست شاهد خونریزی باشیم.

      Reply
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده − دو =

تماس با پزشک