دکتر شهزاد شریف زاده / زایمان و بارداری / کاربرد خون بند ناف جنین چیست؟
مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه

کاربرد خون بند ناف جنین چیست؟

اغلب سوالات زیادی در مورد خون بند ناف، مزایای آن و اینکه چرا مردم آن را اهدا یا ذخیره می کنند، وجود دارد. در این مقاله قصد داریم اطلاعات بیشتری در ارتباط با کاربرد خون بند ناف جنین با شما به اشتراک بگذاریم و به تصمیم گیری آگاهانه در مورد اینکه با خون بندناف خود پس از تولد چه کاری انجام دهید کمک کنید.

ذخیره بند ناف چیست؟

قبل از تصمیم گیری در مورد اینکه آیا می خواهید خون بند ناف را ذخیره کنید، مهم است که بدانید آن چیست. خون بند ناف، خون باقی مانده از نوزاد است که پس از تولد در بند ناف و جفت باقی می ماند. خون بند ناف از این نظر منحصر به فرد است که دارای غلظت بالایی از سلول های بنیادی است. سلول های بنیادی توانایی تبدیل شدن به سلول های خونی بالغ از جمله گلبول های قرمز، خون سفید، گلبول ها و پلاکت ها را دارند.

ذخیره بند ناف چیست
ذخیره بند ناف چیست

بیشتر بخوانید: زایمان طبیعی در اصفهان

کاربرد خون بند ناف جنین

خون بند ناف و استفاده از آن در اختیار شما و خانواده تان است. معمولاً با پرداخت هزینه سالانه می توانید خون بند ناف خود را به صورت خصوصی ذخیره کنید تا در صورت نیاز و در صورت نیاز شما یا یکی از اعضای خانواده از آن استفاده کنید. بانکداری خصوصی خون بند ناف می تواند مفید باشد اگر شما یا یکی از اعضای خانواده شما شرایطی دارید که می توان آن را با استفاده از سلول های بنیادی درمان کرد. از نظر پزشکی، بعید است که کودک به بیماری مبتلا شود که بتوان آن را با سلول های بنیادی خود کودک درمان کرد.

همچنین می توان خون بند ناف را به یک بانک عمومی اهدا کرد تا توسط دیگرانی که به آن نیاز دارند استفاده شود. این خون و سلول های بنیادی موجود در آن برای انواع درمان های پزشکی استفاده می شود. نزدیک به 30 سال است که از خون بند ناف در پزشکی پیوند استفاده می شود. از خون بند ناف می توان در درمان بیش از 70 بیماری استفاده کرد. برخی از بیماری هایی که از خون بند ناف برای آنها استفاده می شود عبارت‌اند از انواع خاصی از سرطان ها، بیماری های خونی، سندرم های نارسایی مغز استخوان، اختلالات ایمنی و اختلالات متابولیک. در سال های اخیر، استفاده از خون بند ناف در آزمایشات بالینی پزشکی بازساختی برای بیماری هایی مانند اوتیسم، فلج مغزی و دیابت نوع 1 معرفی شده است.

شما همچنین این گزینه را دارید که اصلا از خون بند ناف استفاده نکنید. اگر این گزینه انتخاب شود، خون جفت و بند ناف با خیال راحت دور ریخته می شود و بیمارستان اجازه ذخیره آن را ندارد.

خون بند ناف چگونه جمع آوری می شود؟

اگر می خواهید خون بند ناف خود را برای استفاده خصوصی یا عمومی جمع آوری کنید، مهم است که قبل از آن به متخصص زنان و زایمان خود اطلاع دهید. قبل از شروع زایمان باید رضایت داده شود و اگر به یک بانک عمومی کمک مالی می کنید، باید به بانک اطلاع داده شود و اگر محل تولد شما یک کیت در دسترس نداشته باشد، باید کیت جمع آوری ارسال شود.

خون بند ناف پس از تولد جمع آوری می شود. پس از تولد نوزاد و قطع بند ناف، بند ناف بسته می شود. با استفاده از استریل، یکی از اعضای تیم مراقبت های بهداشتی خون را از رگ های ناف به داخل کیسه جمع آوری می کند. سپس خون بسته بندی و به بانکی که انتخاب کرده اید ارسال می شود. این فرآیند معمولاً بیش از 10 دقیقه طول نمی کشد.

اعتبار بانک خون بند ناف

در استفاده از بانک های خون بند ناف، بررسی اعتبار می تواند یک کار مهم و اساسی باشد. بانک های دولتی ملزم به دریافت مجوز بیولوژیک هستند. این بانک های خصوصی نیز تحت بازرسی های غافلگیرانه قرار دارند.

آیا اهدای خون بند ناف برای من مناسب است؟

در مورد خون بند ناف شما هیچ اقدام درست یا نادرستی وجود ندارد. از آنجایی که بخشی از بدن شماست، باید تصمیمی بگیرید که به نظر شما درست است. شما همیشه می توانید در مورد نگرانی ها و گزینه های خود با متخصص زنان و زایمان خود صحبت کنید.

اهدای خون بند ناف خود به یک بانک دولتی به طور بالقوه می تواند به دیگران کمک کند، اما دریافت اطلاعات متعادل برای کمک به تصمیم گیری آگاهانه مهم است. قبل از تصمیم گیری، تحقیقات بیشتری را در نظر بگیرید.

بهترين جراح زيبايي واژن در اصفهان

دکتر شهزاد شریف زاده

فارغ التحصیل پزشکی عمومی دانشگاه نجف آباد سال۱۳۸۲
فارغ التحصیل تخصص زنان ‌زایمان از دانشگاه جندی شاپور اهواز

برچسب ها:

مقالات مرتبط

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 Comments
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × پنج =

تماس با پزشک